SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ministeri Arhinmäki, oletteko vain jalkapalloministeri ?

 

 Olitte alkuviikosta tv:ssä haastattelussa, jossa tuli korostetusti esille vain oma lajinne jalkapallo.  Tottakai itse kukin penkkiurheilijana seuraa myös jalkapalloa, mutta Suomen kansainvälinen menestys on  saavutettu kokonaan muissa lajeissa kuin jalkapallossa.

 Varmaankin saatte kutsun esim. yleisurheilun SM-kisoihin Kalevan kisoihin ja perinteiseen Ruotsi-otteluun. Suomi on nyt hallitseva jääkiekon maailmanmestari eli ministeri Arhinmäkeä nähtäneen myös jääkiekko –katsomoissa ja talvella perinteisten pohjoismaisten hiihtolajien seurannassa. Enkä tietenkään unohda urheilumme valtaisaa kirjoa moottoriurheilusta, suunnistuksesta, pesäpallopallosta, raviurheilusta, purjehduksesta (EM-kisat  Helsingissä)  eksoottisiin lajeihin saakka eukon kannon MM-kisoihin (Sonkajärvellä) ja suopotkupallon MM-kisoihin (Hyrynsalmella) jne.

Suomen mitalit olympiakisoissa

http://energia.kihu.jyu.fi/faktapankki/faktaalueet/tulostus.php?id=148&otsikko=Menestys

Suomen arvokisamitalit vuonna 2010

http://energia.kihu.jyu.fi/faktapankki/faktaalueet/tulostus.php?id=109&otsikko=Menestys

Suomen maailmanmestaruudet VV. 2000-2010  

http://energia.kihu.jyu.fi/faktapankki/faktaalueet/tulostus.php?id=228&otsikko=Menestys

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Maahanmuuttajat, uussuomalaiset urheilevat melkein ainoastaan pelaamalla jalkapalloa. Maahanmuuttajaperheet lisääntyvät huomattavasti kantasuomalaisia perheitä nopeammin, joten muutaman vuoden päästä jalkapallo on Suomen ykköslaji. Siksi Arhinmäki on mies paikallaan, ja Olli Rehnistä tehdään vielä jalkapallopresidentti.

Harri Rautiainen

Älä unohda, että Haavisto on omalta osaltaan avittanut maahanmuutossa, vaikka ei taida potkupallosta välittääkään.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Kohta Arhinmäki pääsee kunnostautumaan paitsi potkupalloministerinä, myös ihan vaan potkuministerinä. Mustajärvi ja Yrttiaho ottivat toisen keltaisen.

siviili tarkkailija

Jalkapallokentän teräsaidalla roikkuvaa riehujaa, joka ei edes pysy aidalla, vaan mätkähtää maahan selälleen...sellaista on vaikea pitää jalkapallonkannattajana. Jalkapallohuligaani lienee osuvampi nimitys. Ehkä kuitenkin miesmissi....jonka lausuntoja maailmanrauhasta moni erehtyi pitämään osoituksena ehdokkaan luonteesta, vaikka kyseessähän oli iltapukukierroksella harjoiteltu pakollinen rutiinivastaus. Koiras-karpela.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset