SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Diskattu juoksija vei päähuomion; anteeksi media, kuka voittikaan ?

  • Diskattu  juoksija vei päähuomion;  anteeksi media, kuka voittikaan  ?

 

 

Daegun yleisurheilun MM-kisojen   miesten 100 metrin finaalin jälkeen eri viestimiä katsoessa ja lukiessa  joutuu kysymään, että nykyistä  uutisen välitystä. Voittaja Jamaikan Yohan Blake oli sivuseikka, mutta diskattu saman maan  Usain Bolt pääasia. USA:ssa –vaikka onkin yksi yleisurheilun suurvalta- ei  yleisurheilua mediassa niin paljon seurata lehdissä ja tv:ssä kuin Euroopassa. Tämä diskaus oli sentään yksi pääotsikko .

Usain Boltin selvääkin selvempi vilppilähtö, aavistuslähtö/varaslähtö (valitkaa itse teille sopiva sana) alkoi askaruttaa. Yleensä Bolt myöhästyy lähdössä, kuin tekee eilisen tavoin lähdön ennen aikojaan.  Että oliko tämä tietoinen temppu ? Tai kantti ei kestänyt hävitä ? Rahaahan voi ansaita monella tavalla ja vaikkapa seuraavaan 100 metrin starttirahaa varten.

 Tukholmassa heinäkuussa pidetyissä Timanttiliigan kisoissa http://www.diamondleague-stockholm.com/en/Live-StartlistsResults/Overview/200m1/jäi jostain  mieleeni Usain Boltin starttiraha  20 sekunnin esiintymisestä 490 000 dollaria. Paljonkos siitä tulee tuntipalkaksi 490 000 x 3 x 60 = 88,2 milj. dollaria.

Olen melko varma, että sääntöjä tullaan muuttamaan näiden vilppilähtö, aavistuslähtö/varaslähtö (valitkaa itse teille sopiva sana) sääntöjen osalta. Myös toinen asia kiinnitti varmaan monen huomiota. Ennen on loppukilpailuun päässyt kahden semifinaalin neljä parasta. Nyt juostiin  kolme semifinaalia, joista kustakin pääsi finaaliin kaksi parasta erästään ja kaksi aikojen perusteella.

Polemisoidaan vaikka tällaista sinivalkoisin lasein, kun ei tuo oman maan menestys kisoissa ole ollut vielä erikoista. Cool Ruotsilla on sentään kaksi urheilijaa päässyt pistesijoille (naisten maratonilla ja pituushypyssä).

P.s. Senegalin Lamine Diack (78 v) jatkaa edelleen IAAF:n presidenttinä ja hallituksen puheenjohtajana. Vuodesta 2003 IAAF:n hallituksessa olleelle  Suomen Ilkka Kanervalle ei kannatusta riittänyt jatkovalintaan, ei tosin muillekkaan pohjoismaiden ehdokkaille. IAAF:ssa on yli 200 jäsenmaata. http://www.iaaf.org/aboutiaaf/structure/federations/index.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Laitettiinhan Bolt tästä huolimatta pissaamaan purkkiin, koska tämä voi olla samaa sarjaa kuin Lahden hiihtokisojen flunssat ja sauvankatkaisut?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaikille urheilijoille tehdään doping -testi (veritesti) Daegun kisoissa.
Aiemmin ei ole itse kisoissa kaikkia testattu.

P.s. Vieläkin törmää ihmettelyihin, miksi Helsingin MM-kisoissa 1983 ei tullut esiin yhtään doping -tapausta. Elettiin vielä rautaesiripun aikaa, jolloin DDR:kin oli omalla joukkueella kisoissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näytti tosiaan siltä, että Bolt otti varaslähdön tahallaan. Myös show ennen ja jälkeen tempun viittasi siihen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Mitenköhän kisasta on mahdettu lyödä vetoa? *köh-köh*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset