SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Merkelinin ja Sarkozyn kannatus nousussa

Uutiset eilen ja tänään Saksasta ja Ranskasta kertovat liittokansleri Angela Merkelin puolueen ja presidentti Nicolas Sarkozyn  kannatuksen vahvistumisesta. Oliskohan näin, että maiden äänestäjät  arvostavat sittenkin vastuunkantoa. Sama tilanne näkyy myös Suomessa kokoomuksen kannatuksen kasvuna.

Päivän puheenaihe eurobondeista ei saa liittokansleri Merkeliä muuttamaan kielteistä kantaansa. Oman soppansa eurokeittoon on lisännyt tänään myös IMF.

Kotimaisessa opposition populismissa budjetointi, valtion maksuliike ja eurokeitto on palanut pohjaan 30 miljardin eurolla, vaikkei  hallitus ole hallitusohjelmassaan  liitteen 3 mukaan tuollaista  keittoa edes keittänyt. Keittokirjassa sanotaan, että  ”mikäli jokin euromaa pyytää ERVV:ltä lainamuotoista tukea vielä Portugalin jälkeen, on Suomi valmis harkitsemaan tätä vain sillä ehdolla, että Suomi saa takausosuudelleen vakuudet kyseiseltä maalta. Tämä rajaa Suomen tosiasialliset vastuut enintään Portugalin ja sitä edeltävien ohjelmien hyväksymisen mukaiselle tasolle ”.

Onneksi  eduskunta on pyytänyt valtiovarainministeriötä tekemään  selvityksen http://www.vm.fi/vm/fi/01_etusivu/kreikantilanne.jsp Suomen tämänhetkisistä vastuista.

Mitä tässä velkaantuneiden euromaiden kriisissä kaikkinensa tapahtuu on monen asian tapahtumasarjasta kiinni, eikä sitä ratkaise blogeissa povattu romahdus ja maailmanloppu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Vastuu.

Aikamme väärinymmärretyin sana.

Tai ehkä se on newspeakia.

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Jatkuvasti "vastuunkantamisesta" puhuvat poliitikot eivät välttämättä toimi oikein ja vastuullisesti, vaan vastuuttomasti lappaavat rahaa pohjattomaan Kankkulan kaivoon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Viime kädessä aina joku vastaa päätöksistä, mitä seuraavaksi tehdään.
Toinen asia on sitten vastuu tehdyistä päätöksistä.

Pekka Heliste

Jos vastuunkannolla tarkoitetaan yksityisten yritysten tappioden sosialisointia ja miljonäärien omaisuuden pelastamista niin Merkel ja Zarkozy ovat onnistuneet loistavasti

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Aamusta katselin ohimennen Bloombergilta, että Ranska voikin joutua pahempaan kiipeliin Dexian kanssa.

Periaatteessa asenteesi on kunnioitettava, eli se, että seuraat tapahtumia näin demokratian kautta. Mutta mitä esimerkiksi Samarasilta vaaditaan Kreikassa nyt, on yksi demokratian hirttotuomio lisää. Näitähän on nähty ennenkin.

Vasta 8 hallitusta vaihtunut koko EU:ssa. Osa on selkeästi sysätty syrjään ohi demokratian, joten kannatusten mittaaminen on hienoisesti turhempaa enää tänä päivänä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Barrosolta on tänään tainut mennä huonot housuun, kun uhkaa, että ”Euro hajoaa, jos ette nyt tottele”.

Kreikan ja Italian nk. parlamentit ovat antaneet uusille hallituksille luottamus(kannatus)lauseen eli se eroaa vallankaappauksesta aiemmin Kreikassa, jossa sotilasjuntta otti vallan. Hallitukset ovat kaatuneet demokraattisesti, kun entinen hallitus on menettänyt parlamentissa enemmistön.

Hei, tämähän on erikoinen demokratian shakkipeli, josta jo kuukausia sitten vihjailin.

Anssi Luoma-aho

Kuinka SJP kommentoit sellaista seikkaa, että EKP:lla on yli 250 mrd€ arvosta ongelmamaiden luottoja holveissaan, sekä satojen miljardien saatavat ongelmamaiden pankeilta?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin, siis oli viime perjantaina. =)

Raportit ovat kyllä kertoneet, että EKP on harrastanut shoppailua myös tällä viikolla.

Anssi Luoma-aho

Tästä johtuen laitoinkin tuohon yli 250 mrd€, tarkan summan tietää vain tummalasinen herrasmies dealing-salin takarivissä. ;)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ilmankos EKP kiirehti heti tukemaan komission ehdotusta eurobondeista.

Tässä joukkuepelissä, jonka joukkeutta Henri on yrittänyt koota, on
erikoista se, että saman joukkueen 2-joukkuea pelaa myös ykkösjoukkuetta vastaan
sekä lisäksi ykkösjoukkueessa on villillä kortilla pelaavia tahoja Euroopan ulkopuolelta.

Ei tässä Espanjan, Italian ja Kreikan talousnerot ole kuin kakkosjoukkueessa, siinä loppuottelussa.

Anssi Luoma-aho

SJP, et mielestäni vastannut kysymykseeni. Kun itse esität jatkuvasti kovin kärkeviä kannanottoja, olisi toivottavaa että keskustelisit edes joskus itse asiasta, ilman keskustelun ohjaamista sivuraiteelle.

Siihen saakka kannattaa varautua jatkossakin kritiikkiin, näitä julistuksia kohtaan.

Anssi Luoma-aho

Mitä tuosta esittämästäsi vaihtoehdosta sinun mielestäsi seuraa? Ratkeaako kriisi sillä keinolla?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei ratkea, vaan antaa aikaa sopeuttaa ylivelkaantuneiden maiden taloudet elämään tulojensa mukaan. Tästä taas seuraa hitaan kasvu aika, joka olisi tullut muutoinkin muuttuvassa globaalitaloudessa. Euroopan yhteismarkkina-alue tarvitaan muuttuvassa globaalitaloudessa, koska vastassa on monen miljardin kasvavan talouden väestö vastaan EU-alueen väestö 500 milj. ja rapiat.

Oiva Tiihonen

Pietikäisen avauksia sivusta seuranneena en voi todeta muuta kuin hänen ideologiaan kuuluu kova markkinatalous. Millään muulla ei ole väliä kuin tuottaa maksimaallista rahallista hyötyä eliitin tarpeisiin. Joku voisi tehdä hänen kannanotoistaan/aloituksistaan puolueettoman tutkimuksen. Ken uskoo, ken ei. Pelkkä hänen kuva on riittänyt luomaan minulle hänen "kuuluvan eliittiin " jossa näkyy jako sosiaalisen ryhmien ero.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset