SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 25 s sitten

Pikkuleijonilta totaalinen floppi – surkeimmat kisat viiteen vuoteen

15 min 16 s ago

Mestaruutta puolustaneen Suomen taival jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien mestaruuskisoissa päättyi synkästi. Yhdysvallat murskasi Pikkuleijonat puolivälieräottelussa tylyin lukemin 6-0.

Yhdysvallat otti isännän otteen jo ensimmäisessä erässä Matthew Beniersin ja NHL:n ensi kesän todennäköisen ykkösvarauksen Jack Hughesin maalattua amerikkalaiset 2-0 -johtoon. Hughes teki toisessa erässä kaksi maalia lisää. Cole Caufieldin ja Bobby Brinkin maalit lisäsivät kolmannessa erässä Pikkuleijonien nöyryytystä

”Venäjä lietsoo konfliktia” – Vladimir Putinin allekirjoittama päätös aiheutti rajun reaktion EU:ssa

54 min 42 s ago

Euroopan unioni on reagoinut kovin sanoin Venäjän presidentin Vladimir Putinin eilen keskiviikkona allekirjoittamaan päätökseen, jonka mukaan Luhanskin ja Donetskin alueiden asukkaiden hakemukset Venäjän passista käsitellään nopeutetusti. 

EU:n ulkosuhteista vastaava korkea edustaja Federica Mogherini pitää Putinin päätöstä hyökkäyksenä Ukrainan itsemääräämisoikeutta vastaan.

Perussuomalaisen riemu repesi eduskunnassa: ”Tämä on juuri se jako, jonka halusimme”

1 tunti 25 min ago

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion oli vaikea pidätellä hymyään kävellessään ulos eduskunnan puhemiesneuvoston huoneesta, missä oli juuri jaettu eduskuntatyön kannalta merkittävät johtotehtävät eli valiokuntien puheenjohtajuudet. 

Neuvotteluissa eduskuntaryhmät vuorotellen saavat valita itselleen mieluisan puheenjohtajapaikan.

”Tässä onnen pienet kultajyväset osuivat sikäli meidän yllemme, että tämä oli juuri se jako, jonka meidän ryhmämme halusi”, sanoo Tavio.

Näin valiokuntien puheenjohtajien nuijat jaettiin – Suuri valiokunta vihreille

1 tunti 58 min ago

Eduskuntaryhmät ovat tänään torstaina sopineet suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin (sd) johdolla valiokuntien puheenjohtajuuksista ja vapuheenjohtajuuksista.

”Ihan sujuvasti ja perinteisellä tavalla saatiin tämä neuvottelu ja jako suoritettua. Valiokuntien puheenjohtajuudet on jaettu eduskunnassa erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä perustuen parlamentaarisiin voimasuhteisiin”, sanoo Lindtman.

Antti Rinne tyrmää puoluetoverin puheet lentoverosta: ”Sdp ei ole suunnitellut mitään”

2 tuntia 16 min ago

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää täysin, että lentoverosta laadittaisiin puolueessa linjauksia tulevia hallitusneuvotteluja varten. 

Puolueen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kertoi keskiviikkona Jyväskylässä pidetty ilmastoaiheisessa EU-vaalipaneelissa, että sdp:ssä on pohdittu ”työlukuna” kuuden euron suuruista lentoveroa kotimaan lennoille.

Hjallis Harkimo: Liike Nytin puoluelistaukselle on yksi syy

2 tuntia 35 min ago

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo harkitsevansa Liike Nytin saattamista puoluerekisteriin lähinnä yhdestä syystä – gallupeiden vuoksi. 

”Se on se syy, miksi haluaisimme puoluerekisteriin. Nytkin jos katsotaan gallupeita, niin meillä oli vaaleissa 2,3 prosentin kannatus. Siniset noteerattiin gallupeissa, vaikka niiden kannatus oli 0,9 prosenttia. Ja meitä ei. Missään. Se on ihan käsittämätöntä. Sitten oli vielä kolme vaalipiiriä, joissa meillä ei ollut ehdolla ketään”, hän kommentoi torstaina Uudelle Suomelle.

Yle: Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi

2 tuntia 52 min ago

Toimitusministeristön kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi. Hän  kertoi asiasta Ylelle valtiopäivien avajaisissa.

Vehviläinen sanoo, ettei tunne riittävää intohimoa puheenjohtajan tehtävää kohtaan, vaan haluaa viedä puoluetta ja suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin osana keskustan joukkuetta.

Näin puolueet jakavat eduskunnan johtopaikat – Perussuomalaisetkin saivat 1226 €/kk -paikan

3 tuntia 3 min ago

Puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat torstaina iltapäivällä neuvottelemaan ja jakamaan eduskuntatyön kannalta keskeiset johtotehtävät, valiokuntien puheenjohtajuudet. Tehtävät ovat paitsi arvostettuja, niin niihin sisältyy myös oma lisäpalkkionsa, 774 tai 1 226 euroa kuukaudessa.

PÄIVITYS: Neuvottelut ovat ohi ja koko listan voit nähdä jutun lopusta.

Sinisten ministerien poissaolo ihmetytti eduskuntaa – Tässä selitys 4 ministerille

4 tuntia 1 min ago

Eduskunnassa on ihmetelty, missä olivat Siniset toimitusministeristön ministerit, kun vuoden 2019 valtiopäiviä avattiin.

Sinisillä ei ole enää kansanedustajia uusilla valtiopäivillä, mutta toimitusministeristö jatkaa uuden hallituksen syntyyn asti. Paikalla eduskunnan aitiossa oli muun muassa liikenneministeri Anne Berner (kesk), joka ei jatka politiikassa.

Sinisten ministerit Timo Soini, Jussi Niinistö, Sampo Terho, Pirkko Mattila ja Jari Lindström olivat kaikki poissa tilaisuudesta.

Sauli Niinistö perussuomalaisista: ”Nyt en ole kuullut sen tyyppisiä kommentteja”

4 tuntia 3 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi torstaina valtiopäivien avajaisissa, ettei ole nyt kuullut perussuomalaisilta samanlaisia maahanmuuttajiin liittyviä kommentteja kuin vuonna 2017.

Uusi Suomi kysyi presidentiltä torstaina, kokeeko hän tilanteen muuttuneen perussuomalaisten osalta vuoden 2017 kesän jälkeen, jolloin Sauli Niinistö toivoi erityisesti puheenjohtaja Jussi Halla-ahon luopuvan "aiemmin sanotusta".

Jari-Matti Latvala hakee Argentiinassa muutosta: "Ihan riittävän hankala alkukausi on jo takana"

4 tuntia 13 min ago

Kauden viides rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Argentiinassa. Maalla on pitkät ralliperinteet, joita sään haltijat harvoin kunnioittavat. Tällä kertaa on mahdollista, että homma menee välillä jopa mutapainiksi.

Jari-Matti Latvala on voittanut kertaalleen Argentiinassa, vuonna 2014, mutta makeat muistot eivät Toyotan suomalaiskuljettajaa juuri auta. Alkukauden aikana Latvala on väläytellyt kilpailukykyistä vauhtia, mutta palkintokorokesijoitukset ovat toistaiseksi jääneet vain haaveeksi.

Puhemies Rinne uudesta eduskunnasta: ”Sukupuolten välinen tasa-arvo näkyy kun tehtäviä jaetaan”

4 tuntia 22 min ago

Politiikan ei tarvitse olla rumaa, vaan se voi olla myös kaunista, uskoo eduskunnan puhemiehenä hallitusneuvotteluiden ajan toimiva sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Hän vetosi valtiopäivien avajaispuheessaan kansanedustajiin, jotta nämä ennemmin rakentaisivat siltoja kuin rikkoisivat niitä. Näin pärjää parhaiten eduskuntatalossa, Rinne uskalsi sanoa ”reilun viiden vuoden kokemuksella”.

”Ystävällinen sana istuntosalissa, valiokunnassa, käytävällä tai kuppilassa toimii aina paremmin kuin sivallus sosiaalisessa mediassa”, puhemies Rinne sanoi.

Tutkija keskustan tilanteesta: ”Kuka ja mikä takaa, että kävisi yhtään paremmin?”

4 tuntia 33 min ago

Valtiotieteen tohtori, Helsingin yliopiston poliittisen historian dosentti ja ajtuspaja Magman yhteiskunta-analyytikko Mikko Majander arvioi keskustan ”keikkuvan” edelleen hallitusvaihtoehdoissa mukana. 

Sauli Niinistöltä piikkiä hallitukselle – Puhetapa ”särähtänyt” presidentin korvaan

5 tuntia 18 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kantaa hallitusten tiiviiseen vaihtumiseen ja hallitusten sisäiseen ristivetoon puheessaan valtiopäivien avajaisissa torstaina. Presidentin korvaan on särähtänyt tapa, jolla hallituspoliitikot puhuvat päätöksistä, joiden pitäisi olla yhteisiä.

Niinistö totesi, että kiihkeän jännittävä vaalikevään tunnelma jatkuu hallitusneuvotteluilla.

Kiista Suomen kakkospaikasta kytee – PS:n Eerola: ”Kuuluu meille, viimeksi sdp:kin oli kovasti pahoillaan”

8 tuntia 14 min ago

Eduskunnan puhemiehen paikka kuuluu hallitusneuvottelujen jälkeen perussuomalaisille, katsoo keskiviikkona toiseksi varapuhemieheksi valittu perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

”Kyllä se paikka meille kuuluu”, Eerola toteaa.

Valtiollisessa protokollassa eduskunnan puhemies on arvovallaltaan heti tasavallan presidentistä seuraava.

Sinisten vaikuttaja avautuu Halla-ahon joukkojen toiminnasta: ”Tämän taistelun siniset hävisivät totaalisesti”

8 tuntia 35 min ago

Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen, puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustaja Petteri Leino esittää blogikirjoituksessaan teoriansa Sinisten epäonnistumisen syistä.

”Sinisten eduskuntavaalien tulos oli surkea. Siitä ei pääse mihinkään”, Leino toteaa.

”Todellinen riski halvauksesta EU:n ytimessä” – Ennuste: Perinteinen valta murtuu eurovaaleissa, EU-vastaisille vyöry

9 tuntia 26 min ago

Antieurooppalaiset ja EU-vastaiset puolueet ovat todennäköisesti nousemassa toiseksi suurimmaksi puoluekoalitioksi Euroopan parlamentissa kevään vaaleissa, ennustavat tutkimusyhtiöt YouGov ja ECFR tuoreen selvityksensä perusteella.

Samalla murtuisi EU:n perinteisten valtapuolueiden, keskustaoikeistolaisen EPP:n ja sosiaalidemokraattien S&D:n ”suuri koalitio”, kun niiden uskotaan menettävän enemmistöasemansa ensimmäistä kertaa. Koalition yhteisen kannatuksen ennustetaan laskevan 43 prosenttiin.

NHL:n pudotuspeleissä superyllätyksiä – kaikki divisioonavoittajat ulkona!

9 tuntia 51 min ago

Carolina Hurricanes kukisti Stanley Cup -mestaruutta puolustaneen Washington Capitalsin jääkiekon NHL-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa keskiviikkona. Mestarit lähtivät laulukuoroon Carolinan Brock McGinnin tehtyä seiskapelin voittomaalin toisessa jatkoerässä.

Samalla täydentyi huikea yllätysten värisuora. Kaikki neljä runkosarjan divisioonavoittajaa tippuivat heti ensimmäisellä kierroksella.

Kim Jong-un ja Vladimir Putin tapaavat – Putin kiitti Pohjois-Korean yritystä USA:n kanssa

11 tuntia 8 min ago

Pohjois-Korean Kim Jong-un ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat torstaina tavanneet ensimmäisessä huippukokouksessaan. Kaksikko kätteli toisensa Venäläisellä saarella Vladivostokissa.

Tapaamisen asialistalla ovat muun muassa ydinaseriisunta ja Korean niemimaan tilanne. BBC:n mukaan Kim Jong-unin uskotaan myös hakevan tukea Venäjältä Pohjois-Korean neuvotteluiden Yhdysvaltain kanssa kaaduttua.

Panimoala vaatii tolkkua olutveroon: ”Tällä verorakenteella Suomi yrittää ohjata kuluttajia väkeviin”

11 tuntia 34 min ago

Sipilän hallituksen toteuttamat alkoholiveron korotukset pitää jossain vaiheessa perua, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomaliiton uusi toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

”Ainakaan uusia korotuksia ei saa enää painottaa olueen, kuten viime vuosina on tehty.”

Pakarisen mukaan vähintään tämä on realistinen vaatimus, koska kaikki puolueet ajoivat vaaliohjelmissaan taas alkoholiveron korottamista.

”Pitkällä tähtäimellä Suomen pitäisi suunnitelmallisesti laskea olutvero lähemmäs eurooppalaista keskitasoa”, hän sanoo.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset