SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen yleisurheilu

Suomen yleisurheilun eurooppalainen taso mitataan viikonvaihteessa

Tässä viikonvaihteessa käydään Puolassa Euroopan  yleisurheilun Superliigan   kolmipäiväinen EM-joukkuekilpailu (virallinen kisajärjestäjän sivu).

Suomi ja yleisurheilu

Nyt kun Lontoo on jo historiaa, voidaan keskittyä tulevaisuuteen enemmän. Suomen paras suoritus palkittiin sijalla viisi Lontoossa, eli Tero Pitkämäki piti Suomen vielä pistesijoilla.

Suomi on pieni maa ja pärjännyt kokoonsa nähden aiemmin erittäin hyvin, mutta mihin on nyt tultu?

Seurojen välinen kilpailuko on vääristynyt ja vääristänyt valmennuksen. Isoilla seuroilla on varaa "ostaa" tulevaisuuden lupaukset edustamaan itseään, mutta onko kannettu vesi koskaan kaivossa pysynyt?

Yleisurheilua kehittämään

Menestys vaikutti kansakuntaan

Kylmiä väreitä, kyyneleitä, täysiä kotikatsomoita. Meitä urheiluhulluja suomalaisia on koko maamme itsenäisyyden ajan ja jo vähän ennen itsenäistymistä viihdytetty yleisurheilusankareilla. Sankareilla, jotka ovat osaltaan olleet jopa muovaamassa isänmaallista henkeä. Toisaalta esimerkillisellä tavalla osa näistä persoonista on raivannut tiensä työläiskodeista, vaatimattomista lähtökohdista, ehdottomalle maailman huipulle.   

SUOMEN URHEILUN TILASTA

Halu kirjoittaa Suomen urheilun tilasta on ollut jo muutaman vuoden ajan, kun menestys on ollut mielestäni luokattoman heikkoa, ja tasaisin välein on ilmaantunut uutisia HuMu:n tai olympiakomitean rahankäytöstä. Samoin polte iski ennen Rion kisoja, kun tulostavoitteita ei asetettu, vaan tärkeintä oli ”hyvä fiilis”. Maltoin kuitenkin mieleni kisojen ajaksi, nyt on kuitenkin aika purkaa tuntoja asiaan liittyen.

Kestävyysjuoksun suurvalloista

Mo Farah juoksi MM-kisojen 5 000 metrin finaalissa viimeiset 1 500 metriä suurin piirtein 3.39 ja viimeisen kilometrin melko täsmälleen aikaan 2.19,23.

Molemmat ajat ovat parempia kuin esimerkiksi Olavien Salsola, Salonen ja Vuorisalo ennätykset.

Jos SUL tilaisi Mon jänikseksi Suomen nykymailereille 1 000 metrin tai 1 500 metrin enäätyskokeeseen, Mo voisi ihan rauhassa juosta ensin 3 500 tai 4 000 metriä MM-vauhtiaan ja sitten vetää suomalaisia tuon 1 500 tai 1 000 metriä. Yksikään suomalainen ei saisi jänistä kiinni.

Yleisurheilumme tasokehitys herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Tässä viikonvaihteessa ( lauantaina  20.06 ja sunnuntaina 21.06.2015)  on käyty yleisurheilun Eurooppa -cupin superliigassa joukkuemestaruuskilpailut  Venäjän

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä