SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitusohjelma Valtion budjetti

Muistaako kukaan enää sitä, mitä sote-maku -valmistelu meille maksoi?

 

Muistutetaanpa vielä mieliin Suomen Kuvalehden 16.4.2018 Kotimaa-artikkeli:

 

"Uudistuksen hintalappu

Sote-pakettia hiotaan yli 700 miljoonalla eurolla. Rahaa kuluu erityisesti ICT-hankkeisiin ja erilaisiin ”valinnanvapauspilotteihin”.

Valmisteilla oleva sote- ja maakuntauudistus maksaa veronmaksajille satoja miljoonia euroja pelkästään pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituskauden aikana, jos jättimäinen uudistus astuu voimaan heinäkuussa 2018.

Miinuskorolla velkaa vai valtion omaisuuden myynti ?

Eilen uutisoitiin (YLE) , että valtio saisi nyt velkaa miinusmerkkisellä korolla.

Onhan tämä erikoinen jopa “sairas tilanne”, että lainanantaja tavallaan maksaa koron (vai maksaako ?). Onhan Suomi saanut miinuskorolla korolla lainaa jo vuosia sitten IS).

***

Sipilän maakuntahallinto ei sovi yhteen sektorivirastojen kanssa

 

"Ministeriöiden kevätvillitys uusista virastoista ihmetyttää" (Kuntalehti 7.5.)

- "Kun aiemman hallituksen hallintokaavailut menivät karille, niin nyt olisi paras ottaa aikalisä ja pohtia perusteellisesti uuden hallituksen johdolla, miten valtion hallintoa alueilla uudistetaan. Kannattaa myös lukea perustuslakiasiaintuntijoiden kriittiset lausunnot peruuntuneesta lupa- ja valvontavirastosta (LUOVA), jonka myötä valtion aluehallinto olisi lakkautettu, Terttu Savolainen opastaa." - -

Mistä hallituksen budjettiriihessä päätetään vai onko päätökset jo tehty ?

Valtiovarainministeriö julkaisee ensi viikon torstaina (10.08.2017) pohjaehdotuksen valtion vuoden 2018 talousarvioksi koko hallituksen budjettiriihtä varten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä