SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion budjetti 2019

Vanhusten oikeuksien valvontaa ja edistämistä on vahvistettava

On välttämätöntä, että ikäihmisten oikeuksien toteutumisen valvontaa ja edistämistä tehostetaan viipymättä. Olen tehnyt eduskunnassa toimenpidealoitteen erillisen vanhusasiainvaltuutetun viran perustamisesta. On mainiota, että asiassa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen. Vanhusten oikeuksien turvaamiskesi on tehtävä työtä joka taholla.

 

Ennen vaaleja tarvitaan asiantuntijanäkemys talouspolitiikan lähtökohdista

Ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja julkaisi joukko valtiovarainministeriön asiantuntijavirkamiehiä  näkemyksen talouspolitiikan lähtokohdista.

Puolueista ainoastaan kokoomus ennen vaaleja hyväksyi asiantuntijavirkamiesten näkemyksen.

Vaalien jälkeen hallitustunnustelija Juha Sipilä esitti  15 kysymystä eduskuntaryhmille.

Ensi vuoden budjetin laatijoita ei onneksi odota 10 vuoden takainen kehitys

Valtiovarainministeriö tiedottaa  keskiviikkona 09.08.2018 ministeriön ehdotuksen vuoden 2019 valtion talousarvioksi koko hallituksen budjettiriihtä varten.

Ensi vuoden budjetin laatijoita ei onneksi odota 10 vuoden takainen kehitys. Vuoden 2008 syyskuussa pääministeri Matti Vanhasen hallitus antoi eduskunnalle 45,9 mrd:n tuloista ja  menoista koostuneen tasapainossa olleen esityksensä vuoden 2009 valtion talousarvioksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä