*

SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituspohja

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

 

Puoluekokouksen tulos aluksi vihastutti valtaosaa PS:n äänestäjistä. Selvisi ettei PS puolueella valitun johdon alla ole asiaa jatkaa hallituksessa. Jotkut iloitsivat. Toiset olivat syvän pettyneitä. Syyllisiä sekä erilaisia oletettuja tai todellisuusperäisiä motiiveja alettiin rakennella, kaivaa esiin, sekä osoitella vastuuhenkilöitä syyllisiksi.

 

Väyrysen valitusvirsi

Paavo Väyrynen kirjoittaa tänään blogissaan olevansa pettynyt Juha sipilän valitsemiin hallitusneuvottelijapuolueisiin. Hänen mukaansa paras vaihtoehto Keskustalle olisi ollut lähteä neuvottelemaan perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Toiseksi paras olisi ollut koota yhteen eduskunnan keskustavoimat, eli Keskusta, perussuomalaiset, RKP ja KD. Tällä pohjalla olisi eduskunnassa minimaalinen enemmistö, vain 102 paikkaa.

Yhteiskuntapoliittisia eväitä tulevalle hallitukselle

Tuleva hallituspohja alkaa näyttää selvältä ja samalla tiedämme joitain keskeisiä poliittisia linjauksia, jotka todennäköisesti tulevat muodostamaan lähtökohdan hallitustyöskentelylle. Hyvinvointipolitiikan näkökulmasta keskeisin linjaus koskee julkisen sektorin kokoa. Näyttää siltä, että tuleva hallitus tulee asteittain pienentämään julkisen sektorin kokoa eli tulevaisuudessa meillä on vähemmän varoja hyvinvointipoliittisten tehtävien hoitamista varten.

Onnea Suomalainen kansanvalta, onnea PS!

Tänään se sitten tapahtui, se mitä Perussuomalaisten yli puoli miljoonaa äänestäjää ovat odottaneet jo neljä vuotta. Nyt hallitusvastuu kutsuu Soinia, J. Niinistöä, Terhoa ja Hanna Mäntylää.

Tästä heti, vilpittömästi onnittelut puolueelle! Onnittelut myös heidän äänestäjilleen, joita tosiaan löytyy kaikkialta laajalta, taajalta suomineidon varren mitalta.

Meillä on hallituspohja

Hallitustunnustelija Juha Sipilä ilmoitti hetki sitten, että kutsuu varsinaisiin hallitusneuvotteluihin puolueemme keskustan lisäksi perussuomalaiset ja kokoomuksen. Ratkaisu on historiallinen. Pienpuolueet jäävät kaikki oppositioon ja maalle on tarkoitus muodostaa vahva, toimintakykyinen hallitus näiden kolmen puolueen näkemyksiä yhteensovittamalla. Pidän ratkaisua täysin oikeana ja uskon, että tällä pohjalla on parhaat mahdollisuudet tehdä koko kansakuntaa hyödyttävää politiikkaa.

Tuleva hallituspohjakisa

Nyt veikataan uutta hallituspohjaa, eli mitkä puolueet muodostavat tulevan hallituspohjan? Oikea vaihtoehto on helppo arvata, vai onko? Nyt pidetään lähes varmana, että kolme puoluetta riittää, mutta riittääkö sittenkään?

Hallituspohjaveikkauksen säännöt:

Veikkaa hallituspohja ja arvioi päivämäärä jolloin homma on paketissa, eli kun Säätytalon neuvottelut päättyvät sopimukseen uudesta hallituksesta ja uusi hallitus nimitetään.

 

Tuloksen oikein vastanneet julkaistaan sitten voittajina ja kunnia ja maine ovat palkintona.

 

Onko spekulointi turhaa?

Aina kun gallup lukuja tulee, joku ilmoittaa turhaksi spekuloinnin tulevan hallituksen pohjasta. Viimeksi sen teki Juha Sipilä, joka jää odottamaan vaalien tulosta. Tuo on sitä sammutettujen lyhtyjen politiikkaa, jota moni muukin puoluejohtaja harrastaa. Se on kansan hämäämistä kun omaa mielipidettään ei halua sanoa. Spekuloinnin merkitys on siinä, että se vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen ja sitä kautta myös hallitusneuvottelijoihin sekä hallituspohjaan. Nyt varmasti yritetään varoa ylileveyttä.

Kolmen puolueen hallitus

Tällä vaalikaudella on nähty, että ylisuuri hallituspohja aiheuttaa hallituksen toiminnalle vaikeuksia ja toimintakyvyttömyyttä siksi, että sen ohjelmaan kaikki osallistujat haluavat sormenjälkensä. Se aiheuttaa myös sen, että ohjelmasta tulee ylipitkä ja liian yksityiskohtainen. Tällaisen ohjelman on on sitten vaikea muuntua maailman muuttumisen myötä. Siksi kaikki ovat yhtä mieltä tänään siitä, että hallituksen on syytä koostua mahdollisimman vähäisestä määrästä puolueita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä