SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvävelijärjestelmä

Metsähallituksen pääjohtajan johtamistapoja tutkitaan - jälleen

Karjalasta kotoisin oleva Kimmo Tiilikainen nimitti monen hämmästykseksi entisen Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan Pentti Hyttisen Metsähallituksen pääjohtajaksi 2016 sivuuttaen pari vuotta tehtävässä olleen Esa Härmälän. Nimitys herätti tuolloin kohua myös keskustalaispiireissä. Nyt Maaseudun Tulevaisuus ja Yle kertovat Hyttisen johtamistapoja tutkittavan.

Pekkaroitu parlamentaarinen yritystukityöryhmä

Mauri Pekkarisen johtama yritystukia johtava työryhmä myöhästyy jälleen - alkuperäisten suunnitelmien mukaan joulukuussa piti tulla alustava leikkauslista ja helmikuun lopussa koko työryhmän raportti. Vaan ei tullut, joulukuu peruttiin ja pian kerrottiin kuinka työryhmästä julkisuuteen kertovat erotettaisiin - tämä on kait sitä hallituksen mainostettua uutta valmistelun avoimuutta. Nyt sitten ollaan siirretty eteenpäin myös helmikuun lopun deadlinea.

Uusiutuvan energian tuki - seuratkaa minne raha menee

Pyörrän tässä aiemman päätökseni olla blogaamatta tuulivoimasta, sillä tutustuttuani Taalerin toimintaan uusiutuvien energioiden osalta haluan tuoda muutamia seikkoja. Follow the money on tutkivien journalistien yksi keskeinen periaate, jonka avulla asiat alkavat usein aueta. Vihreitä nostellaan kovasti tikunnokkaan päätöksistä, mutta merkittävämpää on seurata minne tukirahat lopulta päätyvät - varsinkin oikeistohallituksen ollessa vallassa. 

Taaleri sijoittaa suuren osan hallinnoimistaan rahastoista uusiutuvaan energiaan

Korruptiotako Suomessa?

Lueskelin tässä päivän uutisantia ja sattumalta osuin myös vanhempiin uutisiin aiheesta  poliittiset virkanimitykset ja korruptio. Muutamia uutisia selaillessa ei voinut kun taas todeta, että  uskomatonta touhua ja tämän porukan pitäisi johtaa valtiomme vuosisadan lamasta.

En halua syyttää missään tapauksessa ketään korruptiosta, mutta haluan nostaa muutaman asian esille ja jokainen voi tykönään puntaroida, onko kyse korruptiosta, vai aivan normaalista toiminnasta.

Lokkipoliitikot

Lahtelaiset vasemmistotaiteilijavaltuutetut vetivät näköjään herneet nenään, kun kehtasin julkisesti kummastella Salpausselän kisojen vapaalippu-sumutusta. Etelä-Suomen Sanomissa kerrotiin tylysti, kuinka vapaalippuja ei anneta Lahden kaupungille ja kuitenkin kotiini tulleessa kirjeessä Lahden kaupunki niitä tarjoaa minulle, koska olen kaupunginvaltuutettu. Monella päättäjällä tuntuu olevan nyt tarve puolustella vapaalippujaan - edellämainitun kaltainen "läpinäkyvyys" ei heitä huolestuta. 

Guggenheim ja kruununperillisten sairastupa lapsille

Sylettää.

Mikä ihme siinä on ettei avoimuuden ja rehellisyyden tärkeyttä ole ymmärretty ?

Guggenheimin arstehtoriaalinen kilpailu & meidän rakkaat lapset.

Kummatkin halutaan lunastaa jonkin asteisella kusetuksella. Ei näin!

Toista rakastan ja toista haluaa vaan klassinen eliitti sekä taivaanrannan maalarit. Suhmuroinnin eliitti kummassakin mukana rattaita voitelemassa.

 

1. Guggenheim

(suomalaisen itsetunnon testosteroni,hemohes ja veritankkaus)

Uutisointi aikajärjestyksessä asian tiimoilta karkeasti näin:

A- Talkissa sanottua 12.12.2013.

Aamupäivällä alueelle kokoontui 200 opiskelijan ja kokoontuneita nuoria sympatisoinut joukko heikompiosaisia, työttömiä ja työveänliikettä kannattavia radikaaleja. Paikalle kokoontunut joukko kasvatti iltapäivään mennessä määräänsä reilusti. 

Korruptio laskee Urheilugaalan arvostusta

Ilokseni luin Oulu-lehdestä, että "Oulun Nice Soccer ehdolla Urheilugaalassa". Tyrmistys oli kuitenkin suuri, kuin luin varsinaisen jutun. "Oulun Nice Soccer ONS on yksi ehdokas Suomen Urheilugaalan Urheiluseura- Terveystalo -palkinnon saajaksi. Palkinnon takana on Urheilugaalan lisäksi Terveystalo."

Ymmärrän kyllä, että yritykset haluavat sponsoroida kyseisenlaisia tapahtumia ja tekevät arvokasta yhteistyötä seurojen kanssa. Tässä ei siis mitään vikaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä